Tyto webové stránky využívají soubory Cookies. Účelem použití je zajištění funkčnosti stránek, analytika a zobrazování inzerce včetně remarketingu.

LUKA, a.s.
Vysoké Studnice 120
588 21 p. Velký Beranov

IČ: 00136760
DIČ: CZ00136760

Telefon, fax: 567 219 175
E-mail: luka-as@tiscali.cz

Neváhejte nám zavolat
p. Alena Hájková - 774 431 393
Ing. Alena Nováková - 602 739 792

Webové stránky společnosti LUKA, a.s.: www.luka-as.cz

S rakytníkovou limonádou vám babí léto bude chutnat

S rakytníkovou limonádou vám babí léto bude chutnat

Září je tu a s ním i počasí, které si každý milovník podzimních dní přeje. Slunečno a teplo, podmínky ideální na dlouhé procházky a víkendová posezení na zahradě. Pro takové kratochvíle se vám bude hodit rakytníková limonáda. Doplníte s ní hydrataci i cenné karotenoidy a mnoho dalších zdraví prospěšných látek obsažených v rakytníku. 

Ingredience:

  • 50 ml rakytníkového sirupu
  • 500 ml perlivé minerální vody
  • několik lístků meduňky
  • květy lichořeřišnice, sedmikrásek či okvětní plátky růže (polovinu do karafy polovinu na ozdobu)

Postup:

Do karafy vložíme mírně pomačkané kvítky či okvětní plátky, aby uvolnily své aroma. Zalijeme perlivou minerální vodou. Přimícháme rakytníkový sirup. Do sklenic na podávání vhodíme několik lístků meduňky a nápojem zalijeme. Každou sklenici dozdobíme květy. Lze podávat s ledem i bez něj. 

Rakytníkový sirup dodá nápoji lahodnou sladkost. Ve spojení s meduňkou, která je také aromaticky výrazná, utvoří zajímavou symfonii vůní a chutí. 

Pokud tápete, jaké jedlé květy do limonády přidat, můžete vsadit také na měsíček lékařský nebo sléz maurský. Pokud kvítky k dispozici nemáte, bude limonáda výborná i bez nich. 

Lahodná úprava pro nejmenší

Milují vaše děti sladké nápoje, ale chtěli byste jim dopřát jejich zajímavější variantu? Zkuste jim pitný režim zpestřit naší limonádou. Původní recept stačí jen mírně upravit. Místo perlivé vody použijte tu pramenitou. Meduňka je velmi dobře snášena i dětmi, ale nemusí v nápoji zůstávat. Pro ratolesti také můžete přidat pár kapek pomerančové šťávy a plátek chemicky neošetřeného pomeranče na ozdobu.  Jsou-li vaši nejmenší alergičtí na pyly, květy vynechte.  

All comments

Novinky a recepty